(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Poctivá bramboračka - velmi jednoduchá
Potřebné ingredience
4 vetší brambory, 2 mrkve, 1/2 celeru, hrst sušených lesních hříbků, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, kmín, sůl, pepř, majoránka, zelené bylinky na ozdobu, na jíšku: 30g másla, 30g hladké mouky
Postup přípravy
1. Brambory, mrkev, celer nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno.
2. Na oleji zlehka orestujeme zeleninu, brambory a cibuli. Přidáme houby, česnek, kmín, pepř a zalijeme vodou. Vaříme cca 30 minut do změknutí.
3. Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou ještě rozředíme cca 2 naběračkami vývaru, rozmícháme a vlejeme zpět do polévky. Jíšku přidáme asi 10 minut před koncem vaření polévky.
4. Nakonec osolíme a přidáme majoránku. Na talíři dozdobíme zelenými bylinkami, např. petrželkou a libečkem.
DOBROU CHUŤ.
2. Na oleji zlehka orestujeme zeleninu, brambory a cibuli. Přidáme houby, česnek, kmín, pepř a zalijeme vodou. Vaříme cca 30 minut do změknutí.
3. Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou ještě rozředíme cca 2 naběračkami vývaru, rozmícháme a vlejeme zpět do polévky. Jíšku přidáme asi 10 minut před koncem vaření polévky.
4. Nakonec osolíme a přidáme majoránku. Na talíři dozdobíme zelenými bylinkami, např. petrželkou a libečkem.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mája V.
(upraveno)
25. 11. 2009, 11:35
Moooc mi chutná . Děkuji za dobrý recept. Sice jsem neměla doma ani houby, ani jsem tam nepřidala vývar, ale myslím, že i tak byla super
kalimera
(upraveno)
26. 11. 2009, 10:32
@Mája V.
Potěšení na mé straně . Krásný den .